EFT

Emotional Freedom Techniques - emosjonelle frigjøringsteknikker -EFT – ble utviklet i USA av Gary Craig på midten av 1990-årene Han har bakgrunn i NLP ( Nevro Lingvistisk Programering) og TFT (Tanke Felt Terapi). EFT er videreutvikling av TFT. Metoden er forholdsvis ny innen psykoterapi, og baserer seg på kunnskap om kroppens energisystem. EFT har blitt kaldt psykologisk akupunktur uten bruk av nåler, også omtalt som en form for akupunktur for følelser, mao søskenbarnet til akupunktur.

Behandlingen gjennomføres ved lett banking med fingertuppene for å stimulere meridianpunktene (akupunkturpunktene), mens klienten fokuserer på problemet. Bankingen balanserer kroppens energisystem og frigjør positive følelser.

 

Gjennom EFT renser vi bort det negative og finner tilbake til våre egne ressurser Teknikken er basert på at årsaken til negative følelser, er forstyrrelser i kroppens energisystem. Under behandlingen lærer du enkle teknikker for selvhjelp!

 

EFT blir benyttet i forbindelse med fastlåste tankemønstre, røykavhengighet, slanking og bedring av personlige prestasjoner i skole, fritid og arbeidsliv. - Du trenger ikke å fortelle alt om problemet hvis du ikke ønsker. Det holder at du fokuserer på den vonde følelsen under behandlingen. På den måten kan det være lettere å ordne opp i noe man ikke vil snakke så mye om.

 

EFT har vist oppsiktsvekkende resultater og god effekt ved de fleste følelsesmessige problemer, som for eksempel ved: frykt, angst, depresjoner, traumer, overgrep, sorg, fobier, edderkoppfobi, slangefobi, tannlegeskrekk, søvnproblemer, røykeslutt, søtsug og misbruk

 

Også dyr kan behandles med EFT

 

Alle former for redsler og

uroligheter hos dyr kan behandles.

Anki Gjetsjø